REMOS NEWS

The Kids Museum of Glass 2.0- Ένα παιδικό μουσείο επιτομή του μοντέρνου design

20/9/2021 3:12:58 μμ

The Kids Museum of Glass 2.0- Ένα παιδικό μουσείο επιτομή του μοντέρνου design
Στην Σαγκάη το νέο «Παιδικό Μουσείο Γυαλιού 2.0» προσφέρει στους επισκέπτες μια εμπειρία εξερεύνησης με στόχο την αυτόνομη μάθηση
 
Ένα πρώην εργαστήριο υαλουργίας στη Σαγκάη μετέτρεψε η βραβευμένη εταιρεία συμβούλων Coordinaton Asia σε μουσείο σύγχρονης τέχνης και ντιζάιν για νεαρές ηλικίες.
 
το νέο Παιδικό Μουσείο Γυαλιού 2.0 προσφέρει στους επισκέπτες μια εμπειρία εξερεύνησης με στόχο την αυτόνομη μάθηση· ένα «κυνήγι θησαυρού» συνδέει όλα τα εκθέματα, εμπλέκοντας σε πολλαπλά επίπεδα τους επισκέπτες.
 
Εγκαταστάσεις που απαιτούν συμμετοχή ενδυναμώνουν τα παιδιά να πάρουν τον έλεγχο και να εξερευνήσουν περαιτέρω ό,τι τα ενδιαφέρει και να μάθουν έμπρακτα για το γυαλί ως υλικό και για τον ρόλο του στο περιβάλλον, την επιστήμη, την τεχνολογία, την τέχνη, το ντιζάιν και τον πολιτισμό του ανθρώπου.
 
Πολυμεσικά και ψηφιακά περιεχόμενα παίζουν σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της έκθεσης, συμπεριλαμβανομένων ενός λαβύρινθου με καθρέφτες, ηχητικών εγκαταστάσεων, ταινιών μικρού μήκους για το γυαλί σε διάφορους τομείς.
«Όταν πρέπει να σχεδιάσεις ένα παιδικό μουσείο, συχνά η πρόκληση έγκειται στο να βρεις τη ισορροπία μεταξύ του τι θέλουν τα παιδιά και τι θέλουν οι γονείς κατά την επίσκεψη. Στο δικό μας “Παιδικό Μουσείο Γυαλιού 2.0” καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια ικανοποιητική μαθησιακή εμπειρία που δημιούργησε κοινό πεδίο και για τις δύο πλευρές» δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Tilman Thürmer, ιδρυτής της Coordinaton Asia και επιμελητής, διευθυντής ντιζάιν και αντιπρόεδρος του Μουσείου Γυαλιού της Σαγκάης.
 
 

 

 
 
 
Ο χώρος είναι σχεδιασμένος κατά τρόπον που να επιτρέπει φιλοξενία εκδηλώσεων και περιοδικών εκθέσεων και μπορεί να δέχεται ταυτόχρονη επίσκεψη πολλών ομάδων μαθητών.
 
Έχουν διατηρηθεί τόσο η ξυλοδομή της οροφής όσο και οι μη ασβεστωμένοι τούβλινοι τοίχοι του παλιού εργαστηρίου για να υπογραμμίζεται η αυθεντικότητά του.
 
Ταυτόχρονα, έχουν εισαχθεί πλατφόρμες και σκάλες από μαύρο μέταλλο, δημιουργώντας επίπεδα σε έναν χώρο του οποίου το ύψος φτάνει τα 12 μέτρα.
 
Διάφανοι τοίχοι από υάλινα τούβλα επιτρέπουν στο φυσικό φως να πλημμυρίζει τον χώρο με φωτεινά μοτίβα που μιμούνται το συρματόπλεγμα του παλιού εργαστηρίου.
 
Μικρές λεπτομέρειες που σε ένα διάλογο μεταξύ του «παλιού και του νέου» θέλουν να θυμίζουν το βιομηχανικό παρελθόν του κτηρίου.
 
 

 

 

 

(πηγή: in.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Inspiring Walt Disney -Μια μαγική έκθεση στο Met βουτά στον κόσμο που ενέπνευσε τον σπουδαίο δημιουργό
Σόνια Χένι: Η άνοδος και η πτώση του κοριτσιού που έκανε διάσημο το καλλιτεχνικό πατινάζ
«Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μʼ αγαπάς» -Μια έκθεση αφιερωμένη στη σπουδαία Ελληνίδα
Νέα ανακάλυψη του Curiosity στον Aρη – Τι ανίχνευσε και πως μπορεί να προέρχεται από την… αρχαιότητα
Σκρα: Βουτιά στη «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας, έναν ιστορικό και μαγικό τόπο
Καρδίτσα: Έσπασε ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης Πλαστήρα - Επισκέπτες βρέθηκαν μέσα στο νερό