REMOS NEWS

Όπερα του Σίδνεϋ : Ένα από τα πιο φωτογραφημένα κτίρια του πλανήτη

26/2/2021 5:41:42 μμ

Όπερα του Σίδνεϋ : Ένα από τα πιο φωτογραφημένα κτίρια του πλανήτη
Η Όπερα του Σίδνεϋ βρίσκεται στο Bennelong Point (αρχικά ονομάστηκε Cattle Point), ένα ακρωτήριο στη νότια πλευρά του λιμανιού, ακριβώς ανατολικά της γέφυρας του λιμανιού του Σίδνεϋ
 
Η όπερα του Σίδνεϋ, είναι μια όπερα που βρίσκεται στο Port Jackson (Sydney Harbour), Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία.
 
Σχεδιασμός
Η αρχιτεκτονική της συνίσταται από λαμπερά λευκά κελύφη σε σχήμα πανιού, καθώς η οροφή της την καθιστά ένα από τα πιο φωτογραφημένα κτίρια στον κόσμο.
 
Η Όπερα του Σίδνεϋ βρίσκεται στο Bennelong Point (αρχικά ονομάστηκε Cattle Point), ένα ακρωτήριο στη νότια πλευρά του λιμανιού, ακριβώς ανατολικά της γέφυρας του λιμανιού του Σίδνεϋ.
 
Ονομάστηκε για τον Bennelong. Το μικρό κτίριο όπου ζούσε ο Bennelong κάποτε καταλάμβανε τον χώρο. Το 1821 χτίστηκε το φρούριο Macquarie.
 
Σύμφωνα με την britannica, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας, συμφωνώντας ότι η πόλη πρέπει να φιλοδοξεί να αναγνωριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική πρωτεύουσα, έδωσε επίσημη έγκριση το 1954 συγκάλεσε μια συμβουλευτική ομάδα, την Επιτροπή της Όπερας, για να επιλέξει μια τοποθεσία. Στις αρχές του επόμενου έτους η επιτροπή συνέστησε το Bennelong Point.
 
Κατασκευή
Η όπερα του Σίδνεϋ είναι ένα σύγχρονο εξπρεσιονιστικό σχέδιο, με μια σειρά μεγάλων προκατασκευασμένων «κοχυλιών», που διαμορφώνει τις στέγες της δομής.
 
Σύμφωνα με το el.wikipedia, η όπερα καλύπτει 1.8 εκτάρια (4.5 στρέμματα) εδάφους. Έχει 183 μέτρα (605 πόδια) μήκος και περίπου 120 μέτρα (388 πόδια) πλάτος στο ευρύτερο σημείο του.
 
Υποστηρίζεται σε 580 αποβάθρες που βυθίζονται μέχρι 25 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματός της είναι ισοδύναμη για μια πόλη 25.000 ανθρώπων και διανέμεται από 645 χιλιόμετρα ηλεκτρικού καλωδίου.
 
Οι στέγες καλύπτονται με 1.056 εκατομμύρια στιλπνά σουηδικά κεραμίδια μεταλλικού κρεμ-λευκού χρώματος, εν τούτοις από μια απόσταση τα κεραμίδια φαίνονται μόνο άσπρα. Παρά την αυτοκαθαριζόμενη φύση τους, υπόκεινται ακόμα στην περιοδική συντήρηση και αντικατάσταση.
 
Το θέατρο της όπερας και η αίθουσα συναυλιών βρίσκονται στις δύο μεγαλύτερες ομάδες κοχυλιών και τα άλλα θέατρα βρίσκονται στις πλευρές των σχηματισμών ομάδας κοχυλιών.
 
Η μορφή των κοχυλιών επιλέγεται για να απεικονίσει τις εσωτερικές απαιτήσεις ύψους, που αυξάνονται από τις εισόδους, πέρα από τις θέσεις και μέχρι τους υψηλούς σκηνικούς πύργους. Το εσωτερικό του κτηρίου αποτελείται από ρόδινο γρανίτη που εξάγονται από το Tarana και ξύλο και κοντραπλακέ που παρέχεται από τη βόρεια Νότια Νέα Ουαλία.
 
Φώτο

Sydney Opera House (Σίδνεϊ, Αυστραλία) - Κριτικές

 

Interesting facts about Sydney Opera House - Sydney Opera House

 

Complete Guide to the Sydney Opera House

 

Sydney Opera House | Sydney | Australia | AFAR

 

Sydney Opera House illuminates its sails in moving tribute to Australian  firefighters - CNN

 

AD Classics: Sydney Opera House / Jørn Utzon | ArchDaily

 

Secrets of the Sydney Opera House | Travel + Leisure

 

Sydney Opera House - UNESCO World Heritage Centre

 

Sydney news: Opera House poised to take over Carriageworks after collapse  from coronavirus pandemic - ABC News

 

The Most Iconic Buildings Like The Sydney Opera House and More | Best  cities, Australia travel, Places to go

 

(πηγή: in.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

6 Εθνικά Πάρκα στον κόσμο που αξίζει να επισκεφθείτε
Οι πιο εντυπωσιακές τοιχογραφίες – Πριν και μετά το πέρασμα των street artists
Πλαστικά: Απίστευτες ποσότητες σκουπιδιών βρέθηκαν στο στομάχι νεκρού φυσητήρα
Ταΰγετος: Άφθαστα μεγαλοπρεπής
«Κι αν χιονίζει και αν βρέχει…» – Δέκα παγωμένα τραγούδια για να απολαύσετε απόψε
«Να Ξαναμετρήσω»: Αντώνης Ρέμος και Μιχάλης Χατζηγιάννης για πρώτη φορά μαζί στο studio