REMOS NEWS

Γάτα Πάλλας : Μια από τις ομορφότερες και πιο ξεχωριστές ράτσες – Δείτε το βίντεο

20/1/2021 2:33:44 μμ

Γάτα Πάλλας : Μια από τις ομορφότερες και πιο ξεχωριστές ράτσες – Δείτε το βίντεο
Η γάτα ανακαλύφθηκε στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης και αναφέρθηκε περιγραφικά το 1776. Στις αρχές του 19ου αιώνα, αναφέρθηκε ότι κατεγράφη στο Θιβέτ και στις αρχές του 20ου αιώνα επίσης στην περιοχή της Υπερκασπίας
 
Η γάτα του Pallas (Otocolobus manul), επίσης γνωστή ως manul, είναι μια μικρή άγρια ​​γάτα με μακριά και πυκνή ανοιχτή γκρίζα γούνα.
 
Τα στρογγυλεμένα αυτιά της είναι χαμηλά στις πλευρές του κεφαλιού. Το μήκος του κεφαλιού και του σώματος κυμαίνεται από 46 έως 65 cm (18 έως 26 in) με μια μακρά θαμνώδη ουρά 21 έως 31 cm (8,3 έως 12,2 in.).
 
Τοποθεσίες και αριθμός ράτσας
Η γάτα ανακαλύφθηκε στην περιοχή της λίμνης Βαϊκάλης και αναφέρθηκε περιγραφικά το 1776. Στις αρχές του 19ου αιώνα, αναφέρθηκε ότι κατεγράφη στο Θιβέτ και στις αρχές του 20ου αιώνα επίσης στην περιοχή της Υπερκασπίας.
 
Μέχρι σήμερα, έχει καταγραφεί σε μεγάλη έκταση, αν και σε ευρέως διαδεδομένες τοποθεσίες στον Καύκασο, το Ιρανικό Οροπέδιο, το Hindu Kush, τμήματα των Ιμαλαΐων, το Θιβετιανό Οροπέδιο, την περιοχή Altai-Sayan και τα βουνά της Νότιας Σιβηρίας.
 
Σε αυτήν την περιοχή, κατοικεί σε βραχώδη λιβάδια και θάμνους, όπου το χιόνι καλύπτει κάτω από 15-20 cm (5,9-7,9 in). Είναι καλά καλυμμένη με τρίχωμα και προσαρμόζεται στο κρύο ηπειρωτικό κλίμα στη φυσική της περιοχή που δέχεται λίγες βροχοπτώσεις και παρατηρείται ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών.
 
Βρίσκει καταφύγιο σε ρωγμές και λαγούμια και κυνηγά κυρίως λαγούς και τρωκτικά. Λόγω του ευρέως διαδεδομένου εύρους και του υποτιθέμενου μεγάλου πληθυσμού, η γάτα του Pallas δεν κινδυνεύει με εξαφάνιση.
 
Ορισμένες μονάδες πληθυσμού απειλούνται από λαθροθηρία, μείωση της βάσης λείας λόγω προγραμμάτων ελέγχου τρωκτικών και κατακερματισμού ενδιαιτημάτων ως αποτέλεσμα έργων εξόρυξης και υποδομής.
 
Η γάτα Pallas διατηρείται σε ζωολογικούς κήπους από τις αρχές της δεκαετίας του 1950. Από το 2018, 60 ζωολογικοί κήποι στην Ευρώπη, τη Ρωσία, τη Βόρεια Αμερική και την Ιαπωνία συμμετέχουν σε προγράμματα αναπαραγωγής αιχμαλωσίας γάτας Pallas, σύμφωνα με το en.wikipedia.
 
Βίντεο
 
 

 

 
(πηγη: in.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

6 Εθνικά Πάρκα στον κόσμο που αξίζει να επισκεφθείτε
Οι πιο εντυπωσιακές τοιχογραφίες – Πριν και μετά το πέρασμα των street artists
Πλαστικά: Απίστευτες ποσότητες σκουπιδιών βρέθηκαν στο στομάχι νεκρού φυσητήρα
Ταΰγετος: Άφθαστα μεγαλοπρεπής
«Κι αν χιονίζει και αν βρέχει…» – Δέκα παγωμένα τραγούδια για να απολαύσετε απόψε
«Να Ξαναμετρήσω»: Αντώνης Ρέμος και Μιχάλης Χατζηγιάννης για πρώτη φορά μαζί στο studio