REMOS NEWS

Το ανατριχιαστικό «Πάρκο των Ψυχών», 40 λεπτά από την Αθήνα Δέος και ανατριχίλα στο εναλλακτικό υπαίθριο μουσείο της Πάρνηθας

20/10/2020 12:16:39 μμ

Το ανατριχιαστικό «Πάρκο των Ψυχών», 40 λεπτά από την Αθήνα Δέος και ανατριχίλα στο εναλλακτικό υπαίθριο μουσείο της Πάρνηθας
Εικόνες που προκαλούν ένα παράξενο συναίσθημα, ίσως και ανατριχίλα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ιδιαίτερα αγάλματα στημένα σε έναν χώρο στην Πάρνηθα μόλις 40 λεπτά μακριά από την Αθήνα. Φτιαγμένα για συγκεκριμένο λόγο από έναν καλλιτέχνη που εμπνεύστηκε από το Σανατόριο.
 
Μόλις φτάσεις εκεί αντικρίζεις ουσιαστικά ένα εναλλακτικό υπαίθριο μουσείο που άλλοτε σου κινεί την περιέργεια και άλλοτε ίσως σου προκαλεί ένα παράξενο δέος. Το σίγουρο είναι πως είναι άκρως εντυπωσιακό και αποτελεί ένα από τα πλέον παράξενα μέρη της Ελλάδας. Αξίζει να κάνεις μια βόλτα προς τα εκεί και να δεις με τα μάτια σου αυτό το παράξενο μουσείο της Ελλάδας που είναι δίπλα στην Αθήνα.
 
 
Πάρκο των Ψυχών: Το εναλλακτικό υπαίθριο μουσείο 40 λεπτά από την Αθήνα
 
Το Πάρκο των Ψυχών, λοιπόν, είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο σύνολο γλυπτών κατασκευασμένων από κορμούς καμένων δέντρων από την γύρω περιοχή του Σανατορίου. Στην πραγματικότητα, ο καλλιτέχνης και συγκεκριμένα γλύπτης, Σπυρίδων Ντασιώτης, δεν χάραξε απλώς τους κορμούς αλλά στην ουσία τους έδωσε «ζωή». Σκοπός του ήταν, με αυτό τον τρόπο να εκφραστούν τα συναισθήματα που είχαν οι τρόφιμοι του Σανατορίου κατά την περίοδο του εγκλεισμού τους. Και οι τρόφιμοι δεν ήταν απλώς μιας ηλικίας ή ενός φύλου. Από εκεί πέρασαν διάφορες κατηγορίες ανθρώπων, ο καθένας με τη δική του ιστορία.

Οι εικόνες που συναντάς σε καθηλώνουν και σε κάνουν να ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο και σε συνθήκες που πιθανόν δεν είχες φανταστεί. Θα δεις εκθέματα όπως «Η νοσταλγία της μάνας για το παιδί που άφησε πίσω», «Η έγκυος», «Ο σταυρός του μαρτυρίου», «Το ζευγάρι», «Το αυτί», «Το φτερό», «Ο συλλογισμός» κλπ. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εναλλακτικό και ιδιαίτερο μουσείο σε σχέση με όσα έχεις δει.
 
Το βίντεο από το κανάλι Haanity του Youtube, σου δίνει μια εικόνα του υπαίθριου και εναλλακτικού αυτού μουσείου στην Πάρνηθα.
 
 

Εκδρομή στην Πάρνηθα
 
Πολλά σαββατοκύριακα του έτους θα σε βρουν στην Πάρνηθα και είναι λογικό. Είναι μια κλασική εκδρομή που ξέρεις ότι θα περάσεις καλά και θα χορτάσεις φύση. Όποια εποχή κι αν πας. Αν βρεθείς στο υπαίθριο μουσείο της Πάρνηθας με τα παράξενα αγάλματα, φρόντισε να οργανώσεις γενικώς την μονοήμερή σου εκεί. Μπορείς να κάνεις πεζοπορίες, ακόμη και πικ – νικ σε κάποιο άνοιγμα. Η κοντινή απόσταση είναι ένας ακόμη καλός λόγος να οργανώσεις μια τέτοια εκδρομή ακόμη και τελευταία στιγμή.
 
Αν πας με παιδιά, ίσως μεγαλύτερα για το Πάρκο των Ψυχών, θα ευχαριστηθούν τη φύση και θα παίξουν ατελείωτα μέσα στο δάσος. Οργανώστε κάποιο παιχνίδι ανακάλυψης κρυμμένου θησαυρού.
 
Το Πάρκο των Ψυχών είναι από τα παράξενα μέρη της Ελλάδας, και όχι μόνο της Αττικής που πρέπει να βάλεις στο πλάνο σύντομα και πριν χαλάσει ο καιρός. Το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για την εκδρομή σου εκεί.
 
(πηγη: newsbeast.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

6 Εθνικά Πάρκα στον κόσμο που αξίζει να επισκεφθείτε
Οι πιο εντυπωσιακές τοιχογραφίες – Πριν και μετά το πέρασμα των street artists
Πλαστικά: Απίστευτες ποσότητες σκουπιδιών βρέθηκαν στο στομάχι νεκρού φυσητήρα
Ταΰγετος: Άφθαστα μεγαλοπρεπής
«Κι αν χιονίζει και αν βρέχει…» – Δέκα παγωμένα τραγούδια για να απολαύσετε απόψε
«Να Ξαναμετρήσω»: Αντώνης Ρέμος και Μιχάλης Χατζηγιάννης για πρώτη φορά μαζί στο studio