REMOS NEWS

Το νησί του Ιονίου που δεν θες να φύγεις από εκεί

14/9/2020 1:08:25 μμ

Το νησί του Ιονίου που δεν θες να φύγεις από εκεί
Ο άγνωστος μικρός παράδεισος που σε ξετρελαίνει
Τα νησιά του Ιονίου ξεχωρίζουν για τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους και τα πράσινα φουντωτά δέντρα τους τα οποία φτάνουν σε πολλές παραλίες έως τη θάλασσα.
 
Και εκτός από τα μεγάλα και διάσημα νησιά του Ιονίου όπως είναι η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά, υπάρχουν και τα μικρότερα και λιγότερο γνωστά ή και τα εντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ένα από αυτά είναι και η Ερεικούσα. Ένας μικρός και άγνωστος παράδεισος που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.
 
Η απόδειξη ότι όσο και να εξερευνείς την Ελλάδα τόσο πιο πολύ σε εκπλήσσει με τις κρυφές ομορφιές της.
 
 
Ερεικούσα, το κρυφό διαμάντι του Ιονίου
Η Ερεικούσα, ή αλλιώς Μέρλερε όπως λεγόταν παλιά, είναι ένα από τα απολύτως παρθένα και αγνά νησιά του Ιονίου που διατηρούν μια σπάνια και ανέγγιχτη ομορφιά. Κάτι που καταλάβαμε από την πρώτη επίσκεψή μας με το σκάφος εκεί. Μας είχαν ενημερώσει ότι είναι μια εμπειρία ζωής αλλά σίγουρα δεν περιμέναμε τέτοια εξωτική ομορφιά. Ίσως γιατί νομίζαμε ότι η ομορφιά είχε εξαντληθεί στους Παξούς ή την Ιθάκη. Κι όμως τα κρυφά διαμάντια του Ιονίου, όπως η Ερεικούσα έχουν ακόμη κάτι να σου δείξουν.
 
Είναι ένα από τα Διαπόντια νησιά όπως αποκαλούνται και βρίσκεται βόρεια της Κέρκυρας. Κάπου κοντά στους Οθωνούς, το βορειότερο σημείο των Επτανήσων. Όταν φτάσεις με το σκάφος εκεί νιώθεις ότι πατάς σε ένα ερημονήσι. Από αυτά, όμως, που δε σε πειράζει καθόλου να μείνεις για μήνες εκεί.
 
 
Η Ερεικούσα πήρε το όνομά της από το φυτό «ρείκι» που φύεται παντού σε ολόκληρο το νησί.
 
Μέσα στα μόλις 5 τετραγωνικά του χιλιόμετρα θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μπάνιο σε εξωτικές πεντακάθαρε παραλίες κάτω από τη σκιά πράσινων φουντωτών δέντρων. Μπορείς, επίσης, να εξερευνήσεις τα μοναδικά θαλάσσια σπήλαια και να περπατήσεις χωρίς να περπατάει κανείς δίπλα σου για ώρες θαυμάζοντας το ατελείωτο μπλε της θάλασσας.
 
Στο ακριτικό αυτό νησί των περίπου 150 κατοίκων θα βρέξεις τα πόδια σου στο Ιόνιο και την Αδριατική, θα απολαύσεις γνήσιες γεύσεις σπιτικές και παραδοσιακές και θα γίνεις για λίγο μέρος ενός οικισμού διαφορετικού. Μια φιλοξενία αλλιώτικη από τις άλλες. Πιο ήρεμη και πιο ξεχωριστή, όπως αναφέρει το exploringgreece.
 
Η Ερεικούσα είναι το νησί για όσους τολμούν διαφορετικές διακοπές και εναλλακτικές. Μακριά από τον πολύ κόσμο, τις κοσμοπολίτικες παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή...
 
 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Inspiring Walt Disney -Μια μαγική έκθεση στο Met βουτά στον κόσμο που ενέπνευσε τον σπουδαίο δημιουργό
Σόνια Χένι: Η άνοδος και η πτώση του κοριτσιού που έκανε διάσημο το καλλιτεχνικό πατινάζ
«Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μʼ αγαπάς» -Μια έκθεση αφιερωμένη στη σπουδαία Ελληνίδα
Νέα ανακάλυψη του Curiosity στον Aρη – Τι ανίχνευσε και πως μπορεί να προέρχεται από την… αρχαιότητα
Σκρα: Βουτιά στη «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας, έναν ιστορικό και μαγικό τόπο
Καρδίτσα: Έσπασε ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης Πλαστήρα - Επισκέπτες βρέθηκαν μέσα στο νερό