REMOS NEWS

Γιατί ο Έλμερ Φαντ θα κυνηγάει τον Μπαγκς Μπάνι με δρεπάνι και όχι με δίκανο

10/6/2020 6:51:08 μμ

Γιατί ο Έλμερ Φαντ θα κυνηγάει τον Μπαγκς Μπάνι με δρεπάνι και όχι με δίκανο
Θα υπάρχουν όμως το ΤΝΤ και οι εφευρέσεις της ACME με τα αμόνια, τους δυναμίτες και τα κανόνια.
 
Ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ο Έλμερ Φαντ χάνει ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητάς του και της δύναμης του στα νέα επισόδεια των Looney Tunes στην πλατφόρμα του HBO Max.
 
Σύμφωνα με τους The New York Times, Έλμερ Φαντ, δεν θα κυνηγάει τον «άσπονδο» φίλο του με την κλασσική καραμπίνα, αλλά με δρεπάνι. 
 
Η σειρά θα διατηρήσει τα ιπτάμενα αμόνια και δυναμίτη αλλά δεν θα υπάρχουν πυροβόλα όπλα.
 
«Δεν προβάλλουμε όπλα» είπε ο Πίτερ Μπράουνγκαρντ, εκτελεστικός παραγωγός και υπεύθυνος προγράμματος της σειράς «Looney Tunes». «Μπορούμε όμως να έχουμε καρτουνίστικη βία - TNT και όλες τις εφευρέσεις της ACME».
 
Σύμφωνα με τον Μπράουνγκαρντ, η αφαίρεση του κυνηγετικού όπλου από τον Έλμερ Φαντ είναι μία από τις λίγες αλλαγές που θα δουν οι θεατές στα νέα επισόδεια, τα οποία θα παραμείνουν πιστά στο πνεύμα της πρωτότυπης σειράς, αντικατοπτρίζοντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες ευαισθησίες.
 
Θα διατηρηθούν όμως βασικά συστατικά της παρέας των Μπάγκς Μπάνι, Σιλβέστερ, Ντάφι Ντακ, Γιοσέμιτι Σαμ, Κογιότι και Φόγκχορν Λέγκχορν με τις παγίδες, τους δυναμίτες, τα κανόνια καθώς και τα αμόνια, χρηματοκιβώτια και πιάνα που πέφτουν στα κεφάλια ανυποψίαστων χαρακτήρων.
 
«Πάντα σκεφτόμουν: Τι θα γινόταν αν η Warner Bros. δεν είχε σταματήσει ποτέ να γυρίζει τα κινούμενα σχέδια “Looney Tunes”»;» είπε ο Πίτερ Μπράουνγκαρντ. «Όσο περισσότερο μπορούσαμε, αντιμετωπίσαμε την παραγωγή κάτω από αυτό το πρίσμα».
 
Η Warner Bros. παραγωγός της σειράς κυκλοφόρησε ένα τρέιλερ που παρουσιάζει τον Έλμερ να κυνηγά τον Μπαγκς Μπάνι με ένα δρεπάνι.
 
 

 

Όπως εξήγησε ο σκιτσογράφος, Ράιαν Κάταμ, οι θεατές δεν πρέπει να ανησυχούν ότι η νέα σειρά «Looney Tunes» γίνεται πολύ πολιτικά ορθή.
 
«Περνάμε από αυτό το κύμα κατά του εκφοβισμού, του όλοι πρέπει να είναι φίλοι, όλοι πρέπει να τα πηγαίνουν καλά. Η σειρά Looney Tunes είναι σχεδόν το αντίθετο. Είναι δύο χαρακτήρες σε διένεξη που μερικές φορές γίνονται αρκετά βίαιοι».
 
Οι ταινίες της σειράς θεωρούνται πλέον από τις σπουδαιότερες κωμωδίες κινουμένων σχεδίων. Άρχισαν να προβάλλονται το 1930 σε κινηματογραφικές αίθουσες πριν από ταινίες μεγάλου μήκους και αργότερα μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση το 1960. Στην πάροδο των χρόνων, τα «Looney Tunes» μαζί με την «Merrie Melodies» έχουν προταθεί για 22 Όσκαρ, κερδίζοντας πέντε από αυτά. Τέσσερις ταινίες της σειράς έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου.
 
 

 

 

(Πηγή: The New York Times, Entertainment Weekly / huffingtonpost.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Inspiring Walt Disney -Μια μαγική έκθεση στο Met βουτά στον κόσμο που ενέπνευσε τον σπουδαίο δημιουργό
Σόνια Χένι: Η άνοδος και η πτώση του κοριτσιού που έκανε διάσημο το καλλιτεχνικό πατινάζ
«Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μʼ αγαπάς» -Μια έκθεση αφιερωμένη στη σπουδαία Ελληνίδα
Νέα ανακάλυψη του Curiosity στον Aρη – Τι ανίχνευσε και πως μπορεί να προέρχεται από την… αρχαιότητα
Σκρα: Βουτιά στη «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας, έναν ιστορικό και μαγικό τόπο
Καρδίτσα: Έσπασε ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης Πλαστήρα - Επισκέπτες βρέθηκαν μέσα στο νερό