REMOS NEWS

Τα κόμικς δεν σταματούν ποτέ Μια επιλογή από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία της κατηγορίας, που μόλις κυκλοφόρησαν.

30/5/2020 2:27:26 μμ

Τα κόμικς δεν σταματούν ποτέ Μια επιλογή από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία της κατηγορίας, που μόλις κυκλοφόρησαν.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ να χτύπησε τα μεγάλα φεστιβάλ κόμικς στα οποία παρουσιάζονται οι σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς –το Comicdom Con, π.χ., θα μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο– αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι εκδοτικοί έμειναν άπραγοι αυτό το διάστημα.   

Ο Πατάκης ετοιμάζει την Kόκκινη Ρόζα της Βρετανίδας Kate Evans, τη βιογραφία της Ρόζας Λούξεμπουργκ σε μορφή κόμικ, που είχε απέσπασε διθυραμβικά σχόλια όταν εκδόθηκε το 2015. Η Ρόζα Λούξεμπουργκ ήταν μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους του μαρξισμού και από τις θρυλικές φεμινιστικές φιγούρες του 20ού αιώνα, που ενέπνευσε αρκετούς καλλιτέχνες και αγωνιστές.   

Οικονομολόγος, με αγάπη για τις γάτες αλλά και για την αριστερά, που πάλεψε για τα πιστεύω της και εκτελέστηκε σε ηλικία 47 ετών, το 1919. Είναι ένα έργο αγάπης της συγγραφέως και εικονογράφου Kate Evans, η οποία εξετάζει όλες τις προσωπικές στιγμές της ζωής της Λούξεμπουργκ. Εκδίδεται για πρώτη φορά στα ελληνικά, σε μετάφραση Σώτης Τριανταφύλλου. Θανάσης Πέτρου,

Οι όμηροι του Γκαίρλιτς, που διηγείται μια άγνωστη πλευρά της νεοελληνικής ιστορίας, ξεχασμένη στο πέρασμα του χρόνου: κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου 7.000 στρατιώτες του Δ' Σώματος Στρατού, που έδρευε στη Μακεδονία, μεταφέρθηκαν και παρέμειναν αιχμάλωτοι για δύο χρόνια στη γερμανική πόλη Γκαίρλιτς.

Τέλος, οι εκδόσεις Jemma παρουσιάζουν όχι μία αλλά τέσσερις νέες κυκλοφορίες. Το Αγαπημένο μου Μπορντέλο της Ελένας Μοσχίδη, σε εικονογράφηση της Έλενας Ναβροζίδου, εξετάζει τη ζωή των σεξεργατριών ανά τους αιώνες, μέσα από τη λογοτεχνία αλλά και συζητήσεις με γυναίκες που δουλεύουν σήμερα σε οίκους ανοχής. Η λέξη «strannik» στα ρωσικά σημαίνει «περιπλανώμενος», έτσι και το ομώνυμο κόμικ των Anna Rakhmanko και Mikkel Sommer περιγράφει την ιστορία ενός άστεγου, γερασμένου πυγμάχου.

Κυκλοφορεί, επίσης, ο πολυαναμενόμενος τέταρτος τόμος του 1800 του Θανάση Καραμπάλιου με τίτλο Χακί, ενώ για τους φαν του κωμικού στριπ η ανθολογία της σειράς Scary Tales του Πάνου Ζάχαρη.   

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO Πηγή: www.lifo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Inspiring Walt Disney -Μια μαγική έκθεση στο Met βουτά στον κόσμο που ενέπνευσε τον σπουδαίο δημιουργό
Σόνια Χένι: Η άνοδος και η πτώση του κοριτσιού που έκανε διάσημο το καλλιτεχνικό πατινάζ
«Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μʼ αγαπάς» -Μια έκθεση αφιερωμένη στη σπουδαία Ελληνίδα
Νέα ανακάλυψη του Curiosity στον Aρη – Τι ανίχνευσε και πως μπορεί να προέρχεται από την… αρχαιότητα
Σκρα: Βουτιά στη «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας, έναν ιστορικό και μαγικό τόπο
Καρδίτσα: Έσπασε ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης Πλαστήρα - Επισκέπτες βρέθηκαν μέσα στο νερό