REMOS NEWS

Είναι το νησί των φιδιών το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο;

25/5/2020 5:15:11 μμ

Είναι το νησί των φιδιών το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο;
Το νησί Queimada Grande βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της Βραζιλίας και συγκεκριμένα του Sao Paolo και από πολλούς αποκαλείται “Νησί των Φιδιών”.
 
Ο λόγος για την ονομασία του αυτή, είναι ότι αποτελεί σπίτι για ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου, του Golden Lancehead Viper (χρυσός βόθρακας). Σχεδόν κανείς δεν επισκέπτεται το νησί, εκτός από μερικούς επιστήμονες, στους οποίους έχει χορηγηθεί ειδική άδεια για τη μελέτη των φιδιών, μία φορά το χρόνο.
 
Το νησί, το οποίο θεωρείται ένα από τα πλέον επικίνδυνα στον κόσμο, επισκέπτεται περιστασιακά και το Ναυτικό της Βραζιλίας, με σκοπό τη φροντίδα του αυτόνομου πλέον φάρου που χτίστηκε το 1909. Εκεί θα βρεις και “βιοπειρατές” οι οποίοι στην μαύρη αγορά των ερπετών πουλάνε έως και 30.000 φολάρια τον σπάνιο χρυσό βόθρακα.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για queimada grande
 
Η έκταση του νησιού που βρίσκεται 93 μίλια από τις ακτές φτάνει τα 430.000 τετραγωνικά μέτρα και σύμφωνα με τους ντόπιους σε κάθε τετραγωνικό βρίσκονται πέντε δηλητηριώδη ερπετά, που μπορεί να φτάσουν σε μήκος και τα 118 εκατοστά.
 
Ο χρυσός βόθρακας καταφέρνει να δαγκώσει και να εξοντώσει πτηνά ακόμη και όταν αυτά βρίσκονται εν κινήσει. Τρέφονται επίσης με σαύρες ενώ έχουν παρατηρηθεί και φαινόμενα κανιβαλισμού ανάμεσα τους. Το μήκος τους ποικίλλει αφού υπάρχουν ορισμένα με μήκος περίπου 50 εκατοστών και άλλα που το μήκος τους αγγίζει το 1.20 μέτρα.
 
Πριν απαγορευτεί η είσοδος στο νησί, υπήρχαν αρκετές ιστορίες ανθρώπων που υπέκυψαν από το δάγκομα κάποιου φιδιού. Μια ιστορία μιλάει για ένα ψαρά, ο οποίος παρασύρθηκε στο νησί, αφού οι μηχανές της βάρκας του σταμάτησαν να λειτουργούν.
 
Ο ψαράς τόλμησε να κατευθυνθεί προς την ενδοχώρα, αγνοώντας τι τον περίμενε. Όταν τελικά ανακαλύφθηκε το σκάφος του, βρέθηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος γεμάτος από δαγκώματα φιδιών. Μια άλλη ιστορία είναι αυτή του τελευταίου φαροφύλακα του νησιού και της οικογένειάς του, οι οποίοι φημολογείται ότι έτρεχαν με τρόμο, όταν τα φίδια μπήκαν μέσα από τα παράθυρα, ενώ τα σώματά τους βρέθηκαν αργότερα διάσπαρτα σε ολόκληρο το νησί.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για queimada grande
 
Σε μια ο Marcelo Duarte, ένας επιστήμονας που εργάζεται στο Butantan Institute και μελετά δηλητηριώδη ερπετά για φαρμακευτικούς σκοπούς, περιέγραψε το δηλητήριο του χρυσού βόθρακα ως μοναδικό.
 
Το δηλητήριο θα βοηθήσει στις καρδιακές παθήσεις, την κυκλοφορία και τους θρόμβους του αίματος. Έχει αποδειχθεί ότι δηλητήριο από άλλα είδη φιδιών έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.
 
(Πηγή: huffingtonpost.gr)

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Inspiring Walt Disney -Μια μαγική έκθεση στο Met βουτά στον κόσμο που ενέπνευσε τον σπουδαίο δημιουργό
Σόνια Χένι: Η άνοδος και η πτώση του κοριτσιού που έκανε διάσημο το καλλιτεχνικό πατινάζ
«Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μʼ αγαπάς» -Μια έκθεση αφιερωμένη στη σπουδαία Ελληνίδα
Νέα ανακάλυψη του Curiosity στον Aρη – Τι ανίχνευσε και πως μπορεί να προέρχεται από την… αρχαιότητα
Σκρα: Βουτιά στη «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας, έναν ιστορικό και μαγικό τόπο
Καρδίτσα: Έσπασε ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης Πλαστήρα - Επισκέπτες βρέθηκαν μέσα στο νερό