REMOS NEWS

Support Art Workers: Οι καλλιτέχνες ξεσπούν και “σηκώνουν” κύμα υποστήριξης στο διαδίκτυο

3/5/2020 2:43:07 μμ

Support Art Workers: Οι καλλιτέχνες ξεσπούν και “σηκώνουν” κύμα υποστήριξης στο διαδίκτυο

SOS μοιάζει να εκπέμπουν οι εκπρόσωποι της Τέχνης στη χώρας μας!

Στήριξη για την επόμενη μέρα της πανδημίας, με τη σταδιακή άρση των μέτρων, ζητά σύσσωμος ο καλλιτεχνικός χώρος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και η δημιουργία της διαδικτυακής πρωτοβουλίας “Support Art Workers”.

Έπειτα από το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πλήθος των καλλιτεχνών συστρατεύεται για να δώσει το “παρών” στην επόμενη μέρα. Να εκφράσει δηλαδή προς την κυβέρνηση ότι χρειάζεται και είναι αναγκαίο να στηριχτεί ο κλάδος προκειμένου να επιβιώσει μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Έτσι, σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, χιλιάδες άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού προχώρησαν τις τελευταίες ώρες σε μια συμβολική κίνηση αλλαγής της εικόνας προφίλ στο Facebook. Μια αλλαγή που σαν αίτημα έχει τη στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται στον χώρο της Τέχνης. Εξού και το μήνυμα “Support Art Workers” που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο.

“Δεν μπορεί να πεθάνει ο πολιτισμός ένα καλοκαίρι ολόκληρο και μάλιστα στη χώρα μας, το θεωρώ αδιανόητο. Η δουλειά η δική μας, είναι, κατά κάποιο τρόπο, ένα είδος τροφής για τους ανθρώπους” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος στην εκπομπή “Μαζί σου” του ΣΚΑΪ. “Έτσι, όσο έχουμε ανάγκη τον αέρα, την τροφή, το νερό, ο άνθρωπος έχει ανάγκη όλες τις μορφές της τέχνης, με την έννοια ότι διαμορφώνει έναν καινούργιο κόσμο μέσα τους και έναν καινούργιο χρόνο, το οποίο είναι απαραίτητο στοιχείο για τη ζωή μας. Νομίζω ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να επικοινωνήσουν κάποια πράγματα”.

“Είναι ένας κλάδος, που είναι από τη φύση του δύσκολος. Όταν τώρα πηγαίνεις σε μία κατάσταση που μας κλείνεις ό,τι και να γίνει και τώρα μιλάμε επ’ αόριστον, οπωσδήποτε πρέπει να γίνει κάτι. Να γίνει μία πρόβλεψη σε βάθος χρόνου για το τι θα κάνουμε. Αυτό ισχύει για καλλιτέχνες και οικογένειας στα επαγγέλματα τα περί ημών”αναφέρει, επίσης στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η Βασιλική Τρουφάκου.

Αυτό που ζητούν οι Έλληνες καλλιτέχνες είναι η στήριξη της πολιτείας αλλά και των ανθρώπων όλων που αγαπούν, εργάζονται και μοχθούν για τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από όσους το επιθυμούν να ακολουθήσουν το μήνυμα “Support Art Worker” και να αλλάξουν προσωπικά την φωτογραφία του λογαριασμό τους προσθέτοντας το #SupportArtWorkers.

(πηγή: zappit.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Inspiring Walt Disney -Μια μαγική έκθεση στο Met βουτά στον κόσμο που ενέπνευσε τον σπουδαίο δημιουργό
Σόνια Χένι: Η άνοδος και η πτώση του κοριτσιού που έκανε διάσημο το καλλιτεχνικό πατινάζ
«Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μʼ αγαπάς» -Μια έκθεση αφιερωμένη στη σπουδαία Ελληνίδα
Νέα ανακάλυψη του Curiosity στον Aρη – Τι ανίχνευσε και πως μπορεί να προέρχεται από την… αρχαιότητα
Σκρα: Βουτιά στη «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας, έναν ιστορικό και μαγικό τόπο
Καρδίτσα: Έσπασε ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης Πλαστήρα - Επισκέπτες βρέθηκαν μέσα στο νερό