REMOS NEWS

15 Από Τις Πιο Επικίνδυνες Γέφυρες Σε Όλο Τον Κόσμο

17/5/2020 5:46:33 μμ

15 Από Τις Πιο Επικίνδυνες Γέφυρες Σε Όλο Τον Κόσμο
 
Ο κόσμος είναι γεμάτος ατελείωτα αξιοθέατα. Από δρόμους, πόλεις, κτίρια, μέχρι γέφυρες, νερά και όμορφα τοπία. Η γη είναι πράγματι ευλογημένη με αξιοσημείωτα μέρη και γενναίους ανθρώπους που όχι μόνο κατασκευάζουν τολμηρές δομές αλλά δεν φοβούνται και να τις δοκιμάζουν. Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε 15 απ’ τίς πιο επικίνδυνες γέφυρες που μπορείτε να βρείτε σε όλο τον κόσμο
 
1. Hussaini Hanging Bridge, Πακιστάν
Κρεμαστή γέφυρα Hussaini, Πακιστάν
 
Κρεμαστή γέφυρα Hussaini, Πακιστάν
Flickr
 
Αυτή η γέφυρα βρίσκεται στο Upper Hunza στο Βόρειο Πακιστάν, σε μια απομακρυσμένη και βραχώδη περιοχή, που κρέμεται πάνω από τη λίμνη Borit, με άγρια νερά να τρέχουν από κάτω της. Οι σανίδες που σχηματίζουν τη διάβαση πεζών της γέφυρας δεν είναι μόνο πολύ μακριά η μία από την άλλη, αλλά μερικές λείπουν ακόμη- και ας μην μελετήσουμε τα καλώδια από τα οποία πρέπει να στηρίζεστε. Παρόλα αυτά, οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτή τη γέφυρα, αγνοώντας την απειλή για τη ζωή τους.
 
 
2. Monkey Bridge, Βιετνάμ
Γέφυρα πιθήκων, Βιετνάμ
 
Γέφυρα πιθήκων, Βιετνάμ
terragalleria.com
 
Για να διασχίσετε αυτή τη γέφυρα σώοι και αβλαβείς, θα πρέπει να σκύψετε όπως μία μαϊμού, έτσι και το όνομα Γέφυρα Μαϊμού. Οι Γέφυρες Μαϊμού του Βιετνάμ προορίζονται για ευκίνητους και θαρραλέους ανθρώπους – προφανώς! Οι ντόπιοι είναι τόσο συνηθισμένοι που μπορούν να διασχίζουν εύκολα αυτές τις γέφυρες χωρίς να αναποδογυρίζουν, αλλά σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε το σχετικό εγχειρίδιο εάν είστε νέοι στο κόλπο. Αυτή η γέφυρα αποτελείται από ένα ενιαίο κούτσουρο μπαμπού, με ένα ποτάμι που βρίσκεται ακριβώς από κάτω της, μαζί με ένα κούτσουρο που χρησιμεύει ως πιάσιμο για να προσκολληθείτε επάνω του ενώ διασχίζετε.
 
 
3. Quepos Bridge, Κόστα Ρίκα
Γέφυρα Quepos, Κόστα Ρίκα
 
Γέφυρα Quepos, Κόστα Ρίκα
travelden.co.uk
 
Η Quepos Bridge στην Κόστα Ρίκα έχει δύο φοβερά εναλλακτικά ονόματα, “Γέφυρα Ωχ Θεέ Μου” και “Γέφυρα του Θανάτου”. Βρίσκεται στην κεντρική ακτή του Ειρηνικού της Κόστα Ρίκα και συνδέει το Jaco και το Quepos. Πρόκειται για μια εύθραυστη δομή, η οποία χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, και από τότε, δεν έχουν γίνει περαιτέρω βελτιώσεις. Είναι μια αρκετά στενή γέφυρα κατασκευασμένη μόνο από σανίδες, οι οποίες δεν είναι καρφωμένες, καθιστώντας την να τρεμοπαίζει καθώς τα οχήματα διασχίζουν.
 
4. Seven Mile Bridge, Φλόριντα
Γέφυρα Seven Mile, Φλόριντα
 
 
Γέφυρα Seven Mile, Φλόριντα
travelden.co.uk
 
Αυτή η γέφυρα, που βρίσκεται στα Florida Keys, είναι πραγματικά μεγάλη. Συνδέει το Knight’s Key με το Little Duck Key και σχηματίζει ένα τεράστιο δίκτυο γεφυρών μέσα από τα νερά. Το θέαμα είναι γραφικότατο αλλά κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. H πρωτότυπη γέφυρα μεταξύ των δύο χρονολογείται από το 1912, η οποία επί του παρόντος δεν επιτρέπει πρόσβαση στους ποδηλάτες και τους πεζούς. Η νεότερη γέφυρα είναι κάπως ασφαλέστερη αλλά, δυστυχώς, δεν είναι εντελώς δίχως κινδύνους.
 
 
5. Millau Viaduct, Γαλλία
Millau Viaduct, Γαλλία
 
 
Millau Viaduct, Γαλλία
travelden.co.uk
 
Η οδογέφυρα Millau κατατάσσεται ως μία από τις ψηλότερες γέφυρες στη γη, με ύψος πάνω από 335 μέτρα, στη νότια Γαλλία. Θα ήταν καλύτερα να απομακρυνόσασταν εάν έχετε κάποιου είδος φοβία με τα ύψη, ειδικά αφού ο άνεμος εδώ είναι υπερβολικά έντονος. Η γέφυρα στέκεται ψηλότερα από τον Πύργο του Άιφελ και συνδέει το Παρίσι και την Ισπανία. Είναι επίσης απίστευτα μακριά, επεκτείνοντας γύρω στα 1.5 μίλια, με μόνο 9 υποστηρικτικές στήλες που τη κρατούν ψηλά από την κοιλάδα που βρίσκεται από κάτω της.
 
 
6. Storseisundet Bridge, Νορβηγία
Γέφυρα Storseisundet, Νορβηγία
 
Γέφυρα Storseisundet, Νορβηγία
travelden.co.uk
 
Τα φαινόμενα απατούν. Ενώ αυτό μπορεί να μοιάζει με μια γέφυρα “rollercoaster” που προσφέρει διασκέδαση, η γέφυρα Storseisundet είναι οτιδήποτε άλλο παρά διασκεδαστική. Οι κλειστές στροφές και οι βαριές βουτιές και σταγόνες είναι μια πρόκληση μόνο για τους πιο θαρραλέους. Η απλή οδήγηση εδώ μπορεί να εκτοξεύσει την αρτηριακή σας πίεση, και αυτό είναι το λιγότερο. Αυτή η περιοχή είναι επίσης γνωστή για τυφώνες και επικίνδυνες βροχές, καθώς και τεράστια κύματα που τη κατακλύζουν από καιρό σε καιρό.
 
 
7. Canopy Walk, Γκάνα
Canopy Walk, Γκάνα
 
 
Canopy Walk, Γκάνα
travelden.co.uk
 
Ψηλά στα δέντρα στο Εθνικό Πάρκο Kakum της Γκάνα, στέκεται το Canopy Walk το οποίο προσφέρει μια όμορφη θέα κοιτάζοντας τις καταπράσινες ζούγκλες που βρίσκονται στην κεντρική περιοχή της χώρας. Και πάλι, εάν δεν τα πάτε καλά με τα ύψη, θα ήταν καλύτερο να μην περάσετε από εδώ και αν το κάνετε, μην κοιτάξετε πίσω. Είναι μια απλή δομή κατασκευασμένη μόνο από σχοινί μήκους περίπου 350 μέτρα, με ξεχωριστά τμήματα της γέφυρας να στηρίζονται ανάμεσα σε επτά δέντρα. Δεν είναι ακριβώς μια ασφαλής βόλτα δεδομένου και ότι οι τερμίτες ήδη τρώνε ένα μέρος της ξύλινης δομής.
 
8. Musou Tsuribashi Bridge, Ιαπωνία
Γέφυρα Musou Tsuribashi, Ιαπωνία
 
 
Γέφυρα Musou Tsuribashi, Ιαπωνία
travelden.co.uk
 
Αυτή η γέφυρα είναι γνωστή ως η παλαιότερη γέφυρα ανάρτησης της Ιαπωνίας και βρίσκεται βαθιά στις νότιες Άλπεις. Κατασκευασμένη από σύρμα, σχοινί και λεπτές ξύλινες σανίδες, χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950 και από τότε δεν έχει διατηρηθεί όπως θα έπρεπε. Μπορεί να μην είναι προφανές, αλλά η γέφυρα αποσυντίθεται και φαίνεται ότι είναι έτοιμη να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι ταλαντεύεται αγρίως και ότι είναι υπερβολικά στενή.
 
 
9. Langkawi Sky Bridge, Μαλαισία
Langkawi Sky Bridge, Malaysia
 
 
Langkawi Sky Bridge, Malaysia
travelden.co.uk
 
Η  Langkawi Sky Bridge είναι μια όμορφη γέφυρα μήκους 125 μέτρων και 661 μέτρα πάνω πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι τρομακτική να την διασχίσεις, αλλά προσελκύει τουρίστες λες και είναι μύγες. Βρίσκεται ψηλά στην κορυφή του Gunung Mat Cincang, το οποίο είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στο Langkawi.
 
 
10. Mount Titlis, Ελβετία
Mount Titlis, Switzerland
 
 
Mount Titlis, Switzerland
travelden.co.uk
 
Το Titlis Cliff Walk είναι η υψηλότερη ανυψωτική γέφυρα ανάρτησης στην Ευρώπη. Αυτό που βρίσκεται από κάτω είναι η αιτία του τρόμου για αυτή τη γέφυρα. Βρίσκεται σχεδόν 3000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει μήκος μόλις 30 μέτρα. Μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ασφαλές και αξιόπιστη, αλλά μην το εμπιστεύεστε. Είναι πολύ ψηλά για να είμαστε σίγουροι. Επίσης, η συνεχής αλλαγή των καιρικών συνθηκών εδώ επάνω δεν καθιστούν τα πράγματα καθόλου εύκολα.
 
 
11. Vitim River Bridge, Ρωσία
Vitim River Bridge, Russia
 
 
Vitim River Bridge, Russia
travelden.co.uk
 
Αυτή η γέφυρα, η οποία ήταν κάποτε σιδηροδρομική γέφυρα, δεν αποτελεί πλέον ασφαλές πέρασμα για τους κατοίκους. Η δομή δεν κρατάει πια τη μορφή της, το ξύλο από το οποίο είναι κατασκευασμένο συνεχώς αποσυντίθεται και όλοι οι σχετικοί κίνδυνοι είναι πολύ προφανείς για να αγνοηθούν. Η γέφυρα είναι περίπου 570 μέτρα μακριά, αλλά όχι πολύ πλατιά. Δεν έχει καμία σιδηροτροχιά και κανένα περίφραγμα, οπότε δεν υπάρχουν  και πολλά για να σταματήσουν ατυχήματα με οδηγούς που βυθίζονται στα παγωμένα νερά.
 
 
12. Puente de Ojuela, Μεξικό
Puente de Ojuela, Mexico
 
 
Puente de Ojuela, Mexico
Isaac Salvador Pérez, Wikimedia Commons
 
Το Puente de Ojuela είναι μια ετοιμόρροπη δομή που διατρέχει ένα βαθύ φαράγγι στο Durango. Δεν έχει διατηρηθεί για δεκαετίες από τότε που χτίστηκε το 1898 όπου ο σκοπός της ήταν να συνδέσει το Mapimi και τα ορυχεία χρυσού, ενώ σίγουρα δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο ήταν κάποτε. Μετά την εξάντληση των ορυχείων, δεν υπήρχε κανένας λόγος να χρησιμοποιηθεί η γέφυρα, οπότε δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο από μια τουριστική τοποθεσία.
 
 
 
13. Royal Gorge Bridge, Κολοράντο
Royal Gorge Bridge, Colorado
 
Royal Gorge Bridge, Colorado
SidewaysSarah, Wikimedia Commons
 
Η Royal Gorge Bridge του Κολοράντο είναι μακράν η υψηλότερη γέφυρα ανάρτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και μόνο για τους πολύ γενναίους και ατρόμητους. Περνάει μέσα από ένα τεράστιο φαράγγι από την Canon City και έχει μήκος περίπου 385 μέτρα, καθώς και είναι 300 μέτρα πάνω από τον άγριο Ποταμό Αρκάνσας. Όλα τα παραπάνω καθιστούν αυτή τη γέφυρα ένα φοβερό τουριστικό αξιοθέατο για ανθρώπους που τους αρέσει μια καλή πρόκληση.
 
 
14. Sunshine Skyway Bridge, Φλόριντα
Sunshine Skyway Bridge, Florida
 
Sunshine Skyway Bridge, Florida
travelden.co.uk
 
 
Η Sunshine Skyway δεν έχει μόνο ένα ανησυχητικό παρελθόν, αλλά επίσης είναι φημισμένο για τον κίνδυνο που τη περιτριγυρίζει. Στην πραγματικότητα, πολλοί χρησιμοποιούν τη Sunshine Skyway δεδομένου ότι περνά μέσα από το Lower Tampa Bay και συνδέει το St. Petersburg και τη Terra Ceia. Απλά αποφύγετε τη διέλευση όταν ο καιρός είναι άγριος.
 
 
 
15. Mekong River Crossing, Κίνα
Mekong River Crossing, China
 
Mekong River Crossing, China
travelden.co.uk
 
Σκέφτομαι πολλά πράγματα απλά κοιτάζοντας αυτή την εικόνα. Γιατί θα τολμούσε κάποιος να διασχίσει αυτό το πράγμα; Εκτός αν υπάρχουν 1 εκατομμύριο δολάρια στη γραμμή του τέλους ή μια κατάσταση ζωής/θανάτου. Πραγματικά, είναι αληθινή γέφυρα αυτή; Είναι μόνο μια γραμμή. Κάτω της βρίσκονται θυμωμένα νερά με ισχυρά, τρομακτικά ρεύματα. Οι ντόπιοι εξακολουθούν να αγνοούν όλες τις προειδοποιήσεις και να τη διασχίζουν μόνο με λίγα στενά καλώδια που έχουν απομείνει στη γέφυρα, από τα οποία και πρέπει να κρατιούνται.
 
Εάν έχετε δει πιο τρομακτικές γέφυρες στα ταξίδια σας σε όλο τον κόσμο, πείτε μας γι’αυτές.
 
(πηγή: kingdomofmen.com)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Inspiring Walt Disney -Μια μαγική έκθεση στο Met βουτά στον κόσμο που ενέπνευσε τον σπουδαίο δημιουργό
Σόνια Χένι: Η άνοδος και η πτώση του κοριτσιού που έκανε διάσημο το καλλιτεχνικό πατινάζ
«Μελίνα Μερκούρη: Να με θυμάσαι και να μʼ αγαπάς» -Μια έκθεση αφιερωμένη στη σπουδαία Ελληνίδα
Νέα ανακάλυψη του Curiosity στον Aρη – Τι ανίχνευσε και πως μπορεί να προέρχεται από την… αρχαιότητα
Σκρα: Βουτιά στη «Γαλάζια Λίμνη» της Ελλάδας, έναν ιστορικό και μαγικό τόπο
Καρδίτσα: Έσπασε ο πάγος στην επιφάνεια της λίμνης Πλαστήρα - Επισκέπτες βρέθηκαν μέσα στο νερό